poniedziałek, 3 kwietnia 2017

Domowy kisiel truskawkowy

Witajcie ponownie po krótkiej przerwie, ale wiadomo jak to bywa gdy nadchodzi weekend :) Na szczęście przez ten czas przygotowałam kilka nowych przepisów, które pojawią się tutaj już na dniach. Dziś natomiast  mam dla was przepis na banalnie prosty,domowy kisiel. W konsystencji przypomina ten kupiony w sklepie, ale w smaku wyczuwasz prawdziwy smak owoców. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a jest to idealna propozycja np: na drugie śniadanie.
Na poniedziałkową chandrę jak znalazł :) zapraszam

SKŁADNIKI:

- 300g mrożonych truskawek(nadchodzi sezon,więc mogą być świeże)
-1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki ksylitolu
- wiórki kokosowe do dekoracji


WYKONANIE:

Truskawki przekładasz do garnka i gotujesz na małym ogniu aż puszczą sok. Po około 5 minutach dodajesz słodzik i mieszasz aż się rozpuści. Kilka łyżek soku z owoców przelewasz do szklanki, dodajesz mąkę i łączysz z sokiem aż grudki znikną. Całość przelewasz do garnka i energicznie mieszasz. Do popłukanej zimną wodą miski przekładasz kisiel, dekorujesz wiórkami.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kokosowe ciasto ze świeżym ananasem

C iasto kokosowe, które w środku skrywa duże i soczyste kawałki świeżego ananasa. Może luty nie jest najlepszym okresem na dodawanie tak...

Copyright © 2016 Natalia Kwaśniewska , Blogger